موتور ماشین لباسشویی وسیله ای الکترومکانیکی است که لباس های شما را برای شما شستشو می دهد.
در واقع می تواند در حین چرخش لباس ها را با سرعت بالا بشویید و آبکشی کند. این ابزار ساده اما مفید در طول سال ها تکامل یافته است.
امروزه ماشینهای لباسشویی درب از جلو و درب از بالا با ارائه سهولت در شستشوی لباسها بر جهان حکومت میکنند. در ادامه به نحوه عملکرد ماشین لباسشویی، انواع، اجزا و قطعات ماشین لباسشویی و به ویژه انواع موتورهای مورد استفاده در ساخت آنها می پردازیم.
موتور ماشین لباسشویی
انواع موتور ماشین لباسشویی شامل موتورهای تسمه معمولی، موتورهای بدون تسمه یا دیجیتال، موتورهای درایو مستقیم، موتورهای القایی و موتورهای جهانی می باشد. در ادامه این مقاله به نقد انواع موتورهای لباسشویی می پردازیم.
موتور تسمه معمولی
قدیمی ترین نوع ماشین لباسشویی، موتور تسمه ای معمولی است که به موتور کربن نیز معروف است. میزان لرزش و صدای این نوع موتورها به دلیل وجود تسمه بسیار بالاست. طراحان ماشین لباسشویی با توجه به صدا و لرزش زیاد این نوع موتورها به فکر توسعه انواع دیگری از موتورها افتاده اند. این موتورها از ارزان ترین موتورهای موجود در بازار هستند. اگر موتور ماشین لباسشویی شما از نوع تسمه ای است، در صورت خرابی، می توان آن را با موتور جدید و کم صداتر تعویض کرد.
موتورهای بدون تسمه یا دیجیتال
متداول ترین نوع موتور لباسشویی که در ماشین لباسشویی های جدید و مدرن استفاده می شود، نوع بدون تسمه یا دیجیتال است. موتورهای بدون تسمه یا دیجیتال برای حذف یا کاهش هرچه بیشتر نویز و لرزش موتورهای تسمه ای قدیمی ساخته شدند.
قدرت و راندمان موتورهای دیجیتال بسیار بیشتر از موتورهای تسمه ای قدیمی است. علاوه بر این، راندمان عملکرد موتورهای این نوع به طور قابل توجهی افزایش یافته است و عمر مفید آنها نیز افزایش یافته است. در عین حال مصرف انرژی آنها در مقایسه با موتورهای تسمه ای به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
مزایا و معایب موتورهای بدون تسمه
با بررسی انواع ماشین لباسشویی، مزایا و معایب آن را درک خواهیم کرد. ماشین لباسشویی های بدون تسمه مانند سایر وسایل الکترونیکی مزایا و معایبی نسبت به مدل های دیگر ماشین لباسشویی دارند. در ادامه به مزایا و معایب ماشینهای لباسشویی بدون تسمه یا دیجیتال میپردازیم.
موتور درایو مستقیم
جدیدترین و مدرن ترین نوع ماشین لباسشویی را می توان موتورهای دایرکت درایو دانست. این نوع موتور از جریان مستقیم برای تغذیه دستگاه استفاده می کند. این موتورها از برد الکترونیکی یا درایور برای راه اندازی موتور استفاده می کنند.
موتورهای درایو مستقیم به عنوان موتورهای دنده ای نیز شناخته می شوند. البته بر خلاف نام این موتورها از گیربکس استفاده نمی کنند. تمامی موتورهای ماشین لباسشویی مدرن دایرکت درایو هستند. این موتورها بسیار کم صدا هستند و تقریباً هیچ لرزشی ندارند.
یکی از معایب این نوع ماشین لباسشویی ها قیمت بالای آنها در صورت نیاز به تعمیر است. اما مهمتر از همه، این موتورها مانند موتورهای تسمه ای نیستند و به ندرت از کار می افتند. موتورهای محرک مستقیم از یک استاتور با سیم پیچ، یک روتور و یک دیوار پشتی با سوراخی برای اتصالات تشکیل شده اند.
موتور آسنکرون در ماشین لباسشویی
نوع دیگری از موتور ماشین لباسشویی، موتور القایی است. این نوع موتورها از حفاظت حرارتی استفاده می کنند. در این نوع موتورها از خازن برای راه اندازی موتور استفاده می شود. این موتورها سرعت های تند و کند متفاوتی دارند و می توانند لباس ها را با سرعت بالا خشک کنند.
موتور یونیورسال برای ماشین لباسشویی
یکی دیگر از انواع موتورها به اسم یونیورسال معروف هستند. این نوع موتورها دارای برد الکترونیکی هستند. این موتورها از تاکوژنراتور برای کنترل از راه دور استفاده می کنند. این نوع موتورها نسبت به موتورهای تسمه ای قیمت بالاتری دارند و در صورت تعمیر هزینه تعمیر بیشتری دارند.
موتور BLDC
این نوع موتور الکتریکی یک موتور DC بدون جاروبک است. این موتور به جای برس از موتورهای DC معمولی استفاده می کند. موتورهای BLDC به دلیل استفاده از نیمه هادی ها در ساختار خود، نسبت به موتورهای DC معمولی محبوبیت بیشتری دارند. این موتورها توانایی منحصر به فردی در تولید گشتاور بالا دارند. در این موتورها آهنرباهای دائمی با چرخش به دور آرمیچر مشکل اتصال جریان به آرمیچر را حل می کنند.
<< برای اطلاعات بیشتر از خدمات ما و محصولات روی لینک کلیک کنید.>>